Dette er Per Risholm som skriver. Sitter her ute på Sandøya og smådveler litt i vinden. Tenkte på samarbeidet mellom Ole Olsen fra St. Hanshaugen og
Christian Mikkelsen ute fra Karihola som har resultert i det storverket å få KBK opp i vår øverste divisjon. --- Denne divisjonen er en noe annen verden enn den de til nå har befunnet seg i, så hvis vi ønsker at de skal forbli der, og det gjør vi jo selvsagt, men da trenger KBK betydelig drahjelp fra lokalsamfunnet. Det er vel det dette epistelet handler om.
fotballsko 2
Fra Kristiansund stadion da det het Gressbanen. ( Foto: BN Arkiv)
 Heia KBK !
– For å få en god økonomi i KBK, så er nå tiden inne for å avvikle hele operaen for heller å nytte disse midlene på suksess-foretaket KBK. Det er snart et «spel» ute på hver en holme, det være seg Donna Bacalao og Sundbåten Syver, og dette er ingen større begivenhet enn at det i aller beste fall omtales som sekvens på Vigra lokal. Så derfor, den som vil høre på opera, kan sette seg på et fly og dra ned til Bjørvika i Oslo. Er man fra Smøla, Aure eller Sunndalsøra, så er det behov for overnatting på hotell i Kristiansund for å overvære ariene i Festiviteten, og da kan man like gjerne leie et hotellrom i Oslo, hvor Norwegian flyr til halv pris fra Molde. Kristiansund er ingen kulturby, og man har ikke engang en skarve musikkforretning slik at man får kjøpt såpass som en streng på gitaren.
fot
Nå kommer både Ålesund( bildet), Molde og Rosenborg for å spille seriekamper. ( Foto: BN Arkiv)

--- Når man i tillegg setter strek over Is-hallen, samt Atlanten stadion, da har man hva som skal til for å drifte KBK på profesjonelt vis. Hva Atlanten stadion angår, så er det en katastrofe å bruke flere millioner kroner til nytt naturgress på en bane hvor det ikke kommer til å bli spilt en eneste tellende fotballkamp på. Atlanten stadion er ikke til annet enn at noen pensjonerte Norodd-veteraner driver på og tøyer og strekker ut og ellers kaster litt diskos og spyd et par ganger i året, og ishallen holdes i gang av svermere fra 60-tallet som babler om Kuppern og tredobbelt norsk i Gøteborg en gang midt i det forrige århundre.

--- Nå skriver vi 2016, og vi har plutselig fått vår besøkelsestid i fanget. Tiden er kommet for å bruke penger på ting som går godt, og ikke på ting som går dårlig. Det vil si: skal vi drive på og raute for oss selv, eller skal vi sette Kristiansund og distriktet på kartet – og TV’n, hver helg. Skal vi frasi oss denne mulighet bare for at en eller annen Tor Olsen eller hvem det måtte være i Braatt blir indignert av å ikke få det som han vil? La KBK slippe til, og oss tusener som støtter dem, og gi dem den sjangsen som ballettdansere i rosa strutteskjørt og patetiske senior-spydkastere har hatt i alle år. Fjern sektortenkerne på utgått-dato, spenn buen stramt og sikt høyt, for således får alle nordmøringene det savnede verdighetsløftet de fortjener.

 

Hilsen Per R.