Tor Aage Zdrinka, velkjent som historieinteressert og jobber mye med billedmateriale fra Kristiansund, har kommet over flybilder tatt under bombingen av byen i april 1940. Vi må gå ut at det er tyskerne som har tatt filmen, som NRK viste i 2004 i forbindelse med hevingen av en Heinkel 111 fra drikkevannskilden Jonsvatnet i Trondheim. En tysk flyger Artur von Casimir som var med i flyoperasjonene,  var da tilstede da flyet han satte på isen i 1940 ble hevet fra 74 m dyp i 2004.
bomk 1
Her bilde fra en film der NRK presenterte som Bodø. Men det er Kristiansund. Kirkelandet og Nordlandet brenner. Kanskje det er 29. april ? Man må gå ut fra at filmen er tysk, men det var mange engelske rekognoseringsfly over Nordmøre og Kristiansund også. ( Foto fikk vi fra Tor Aage Zdrinka)
bombk 2
Her Innlandet i forgrunnen og voldsom brann på Nordlandet. Bombingen av steder langs kysten som engelske styrker kunne besette ble prioritert av tyskerne. ( Foto fra Tor Aage Zdrinka)
bomb t

Her ordren om å bombe steder og byer langs kysten uten hensyn til sivilbefolkningen for at ikke britene skulle bruke havner o.l. Her er altså grunnen til at Kristiasund ble bombet. 

bomkb  d

Artur von Casimir, kommandør for Kampgruppe 100 i Trondheim måtte sette Heinkelen ned på Jonsvannet. Den sank etter mildvær. Alt utstyr var tatt av. Hevet i 2004. Piloten var født i 1908 og døde i 2005. 
bomb no

Fra Nordlandet en stund etter brannen. Det ser ut som Narvesenkiosken på Grunden klarte seg ?

bomb gr

Tyskere ved Grand sommeren 1940. Det ble revet senere på sommeren. ( Foto: Ukjent)
bomb 28
28.april søndag: Bomber hagler over Kirkelandet. Noen sprengbomber også. På Nordlandet er ikke det tatt fyr ennå. Vanligvis var det to, kanskje tre bombefly som slapp bomber over byen. På natt var det ikke bombing. 4 ble drept på  Dale av sprengbomber. Det tilhørete Bremsnes kommune den gangen. ( Foto: Ukjent)