Junior Chamber International Norway har i helgen avholdt sin årlige nasjonalkongress på Gardermoen, der foreningen feiret 60 år med JCI i Norge. Ved årets kongress stilte JCI Kristiansund med en delegasjon på fire medlemmer.  

Årets lokale samfunnsprosjekt i Norge
 På kongressen ble foreningen hedret med prisen for årets beste lokale samfunnsprosjekt for prosjektet "Go jul t aille". Da det ble kjent i Kristiansund i fjor at Varmestua kanskje måtte stenge på grunn av manglende økonomi til fortsatt drift, bestemte JCI Kristiansund seg for å starte et prosjekt for å redde Varmestua. De fikk med seg mange andre i byen, og under deres ledelse fikk prosjektet inn ca. 19.000 kr til Varmestua, noe leder Anne Kamsvåg satte svært stor pris på på vegne av brukerne. Ca. 300 benytter seg av dette tilbudet. Fjorårets president i JCI Kristiansund Ivar Møst var prosjektleder. Under årets JCI-europakonferanse i Tampere i Finland mottok JCI Kristiansund sin første internasjonale pris for dette prosjektet.

jun

Bilde av JCI Kristiansunds delegasjon ved JCI Norways nasjonalkongress 2016:
Fra venstre: President Malgorzata Gontarz, Senator Ugur Eser Gòkceli, Carina Meek og Ivar Møst. (Foto: Audun Høidal)



 
Senatorutnevnelse
Å bli utnevnt til Senator i JCI betyr å bli hedret med et livslangt internasjonalt æresmedlemskap i foreningen. Dette for særskilt innsats, og betyr at en fortsatt får en viktig rolle i JCI selv etter å ha fylt 40 år, som er den øvre grensen for medlemskap. Et senatorskap må godkjennes av JCIs hovedkvarter som ligger i Chesterfield ved St. Louis i Missouri, USA. I år ble det utnevnt tre nye Senatorer i JCI Norway, og en av disse er Ugur Eser Gòkceli fra Kristiansund. Ugur ble medlem i JCI Kristiansund rett etter reetableringen av foreningen i byen i 2011. Han var president i JCI Kristiansund i 2012, og i 2014 satte han i JCI Norways nasjonale styre som administrasjonsansvarlig. Han har ellers hatt en rekke øvrige verv både lokalt og nasjonalt, og har skaffet seg et bredt internasjonalt nettverk gjennom deltakelse på JCI-konferanser på flere kontinenter. Han er fremdeles aktiv i JCI Kristiansunds sitt styre, og brenner for å utvikle byens forening og medlemmer. 
 
Ugur er opprinnelig ifra byen Mercin sør i Tyrkia, og flyttet derifra til Kristiansund for snart ti år siden da han fant sitt livs kjærlighet her. Etter å ha jobbet noen år i et av byens regnskapskontor startet han for knappe tre år siden sitt eget regnskapsbyrå Ekonor AS i Kristiansund. Han sitter i tillegg i styret i Norwegian-Turkish Business Association.
 

Om JCI: Er en ledertreningsorganisasjon for mennesker mellom 18-40 år. Stiftet i St. Louis i Missouri, USA i 1915, og etablerte seg i Norge i 1956. Finnes i 127 land over hele verden med drøyt 5000 lokalforeninger.