Den gamle Høiere skole fra 1924, senere realskolen og Langveien Ungdomsskole har sett bedre dager. Nå er den stort sett rasert, og ligner på " tilhøva i dei tidlegare austblokklanda" som Vigra lokal i sin tid ville ha sagt.
66 a
Her skolen i sentru av Kristiansund der mange har gått. Tomta er tenkt brukt til kulturhus, uten av det er avklart. ( Foto. B. O. Angvik)
66 c

66 e

Forfall og hærverk er kommet veldig langt på den ærverdige skolen. ( Foto: B. O. Angvik)
66 ds
Her lukter det brent bunker og er rasert.
66 d
Brannvesenet på reell utrykking hit på brann i 2005. Nå bruker de skolen til øvelseshus sammen med helse og politi. (Foto: B. O. Angvik)
66 f

Skolegården og nyfløya fra 1966 er i dag triste greier. Gammelfløya i tre brant i 1940. Tyske fallskjermjegere tatt til fange på Dovre  var da innelåst her, men ble i all hast flyttet til Allanengen. Den stok også fyr, slik at de 130 fangene ble sendt med båt til Varde bygget i Bruhagen. ( Foto: B.O. Angvik)

66 gym

Gymsalen ble pusset opp i 2005. ( Foto: B. O. Angvik)
66 g
Skoleporten mange gikk gjennom fra 1924 er nedgrodd. Skolen og alt har på nordmørsk " fått det". ( Foto: B. O. Angvik)
66 gh

Skolen slik det så ut der ved slutten på 2. verdenskrig . Der kirka stod var det brakker med butikker den gangen. ( Foto: Othmar Bräuer/ Edmund Bräuer)

langv fanger

Disse tyske fallskjermjegerne ( 130 i tallet) ble tatt til fange på Dovre 19. april 1940 og sendt til Åndalsnes og senere til Kristiansund og skolen. De ble til slutt befridd av egne styrker rundt 7 . mai 1940 i Bruhagen. ( Foto: Ingvar halse)