Ja det het vel en av Sven Hazel sine bøker. I dagens samfunn er pådriver og ekspert i tungtvannsaksjonen Bjørn Iversen på Rjukan helt glemt. Koryfeer fra et eller annet hold har ikke nevnt han med et ord i denne nasjonens store historiske sak; oppgraving av kjelleren på Vemork på Rjukan. Det heter : -Bjørn Iversen har i mange år frontet denne ideen om å grave opp kjelleren på Vemork. Utrettelig har han stått på, men er ikke nevnt med ett ord i dette prosjekt. Veldig platt og dårlig mener mange som er inolvert i det mer så vanvittige prosjektet.
Fylkeskommunen og riksantikvaren har bevilget midler til oppgravingen av kjelleren på Vemork i forbindelse med 1943 sabotasjen. Dette er verdenskjent historie, men pådriver Bjørn Iversen er helt utelatt av dokumentene.Under gjenskapelsen av den digitale "Vannstoffabrikken" på Vemork ble Iversen brukt som konsulent av firmaet "Storyline"
Når gamle dagers Vemork skulle bygges opp på dataskjermen, var lokal historiekunnskap nødvendig. Det var under opptakene på stedet at Torgeir Busch i Storyline kom i kontakt med mannen som skulle bli en uvurderlig kilde til informasjon - lokalhistoriker og Vemork-ekspert Bjørn Iversen.
- Han er født og oppvokst på Rjukan, svært opptatt av Vemork-historien, og ble brukt flittig for å få det til å se riktig ut. Når bildene passerte Bjørns kontroll, følte vi oss sikre på at de i det minste ikke var helt feil, sier effekt-makeren.
En av spørsmålene dreide seg om overflatestrukturen på det sprengte bygget.
- Nesten alle bilder er i svart hvitt, så det fremgikk ikke om det var malt eller ikke. Ved hjelp av Bjørn og hans samling bilder av Vemork-anlegget kunne vi slå fast at bygget var malt, men at malingen var så avskallet i 1940 at det likevel fremsto nokså grått, sier Busch" . Fylkeskommunen og Norsk Industriarbeidermuseum