Med tittelen «Nordlandet kirke – for folket og kunsten» har dette blitt en bok om folkets kirke, kirkens tjenere, kirken, kunsten og om kirken som fyrtårn og samlingsmerke for Nordlandets befolkning og for byen ellers i hverdag og fest gjennom mer enn 100 år.
Boken er delt inn i tre hovedkapitler: Kirken, Menneskene og Kunsten. Her kan du bl.a. lese om den lange prosessen for å få reist egen kirke på Nordlandet. Bygd i solid stein, overlevde Nordlandet kirke bombingen i aprildagene 1940 og ble byens hovedkirke frem til nye Kirkelandet kirke ble ferdig i 1964. Fra 1966 ble Nordlandet kirke selvstendig soknekirke med eget prestegjeld.
Nordlandet kirke overlevde brannen i 1940. Her i kontrast til tysk minesveiper på havna i krigsårene.( Arkiv BN)
Med sitt vakre bygg og atmosfære har mange et nært forhold til Nordlandet kirke. Boken inneholder oppvekstskildringer fra Nordlandet knyttet til kirken fra 1930-tallet og intervjuer hvor kristiansundere i forskjellige generasjoner forteller om hvorfor Nordlandet kirke har blitt en folkekirke i Nordmørsbyen.
Med en usedvanlig god akustikk, har kirken gjennom 100 år også vært en sentral arena for utvikling av kunstneriske aktiviteter – fra Edvard Bræin til Peder og Margaret Rensvik i våre dager.
Gjennom bokens rike bildemateriell tas leseren med på en reise på Nordlandet gjennom 100 år med skildringer av hverdagsliv og virke i bydelen fra 1900-tallet frem til i dag.
Astrid A. Aubert har vært hovedredaktør og forfatter mens Terje Holm har vært bilderedaktør og fotograf samt har tatt hånd om grafisk design. Boken utgis av Nordlandet menighetsråd og selges bl.a. gjennom Ark bokhandel i Kristiansund.