Det blir snakk om dykkerberedskap hver gang noen forvinner i havet som i Molde i går da en persom omkom i bilen. Molde brannvesen har båt og drakter for mannskap til overflateredning akkurat som i Kristiansund. Redningsdykkere må flys inn fra Ålesund. I Kristiansund har vi derimot redningsselskapet som er i beredskap og har dykker ombord hele døgnet. Nærmeste skøyte for Molde sin del er på Aukra, men om de har dykker er ukjent.
mbv 2
Molde BV har en skikkelig båt, men ikke dykkerberedskap. ( Foto: MBV)
mbv 1

Kristiansund Brann og Redning har en båt hurtig tilgjengelig , men bare drakter for overflateredning. ( Foto: Håkon Bloch)
mbv 5
Redningsselskapet har dykker i beredskap ombord i " Erik Bye", og i nødsfall kan det utføres bergningsdykking hvis de er i havn. ( Foto: H. Bloch)
mbv 3
Dykkere fra dykkerklubben og politiet hadde en gang frivillig beredskap med utstyr på politivakta og brannstasjonen. Det ble brukt ved flere anledninger i all hast, men etter hvert kokte dette bort da man manglet politimenn som dykket. Her f.v Nils Aukan, Eirik Barmann og Arnt Gjerde med beredskapsdykkerutstyr på vakta i 1970. ( Foto: Kristiasund Dykkerklubb)
mbv 6
Ålesund Brannvesen har dykkerbil og skikkelig ordning med vaktberedskap og øvelser. Mest sannsynlig henter ambulansehelikopteret dykker derfra når alarmen går. Det er en stor organisasjon å drive dykkerberedskap, og en kostbar affære. Her bilen i sentrum ved havna . ( Foto: B. O. Angvik)