Gjennom en årrekke har det vært politisk kamp om organiseringen av vårt helsevesen og lokaliseringen av lokalsykehusene. En lang rekke lokalsamfunn har mobilisert i demonstrasjoner og   aksjoner, som har vist en  massiv motstand mot helseforetaksmodellen som styringsinstrument for sykehusene. Målet med denne nasjonale sykehuskonferansen er  gjennom fakta å dokumentere at helseforetaksmodellen ikke fungerer og må avvikles.
sykehus kondf


 For å lykkes med dette må det mobiliseres på et bredt grunnlag, på tvers av regionale, nasjonale og politiske grenser. Det overordnede målet er altså å avvikle helseforetaksmodellen og opprettholde lokalsykehusene. Det er hensynet til helse, liv og sikkerhet for folket som skal være avgjørende for lokaliseringen av lokalsykehusene.

 Konferansen tar sikte på å legge fram fakta, som viser at helseforetakene har feilet, både økonomisk og faglig.  Foretaksmodellen basert på ideene om New Public Management(NPM) er allerede avviklet i land som tidligere tok den i bruk. 20. august er det klart for Nasjonal stormønstring i Kristiansund.

 Vi inviterer til en konferanse med et bredt spekter av innledere, som gir oss gode argumenter for å avvikle en mislykket reform.
Denne kampen skal vi vinne!
Invitasjonen til deltakelse vil gå til en lang rekke personer og organisasjoner.
Initiativtakere – lokal aksjonsgruppe for lokalsykehuset i Kristiansund.
Kontaktpersoner:

Stein Kristiansen – 913 59 325 – Oddbjørn Lomundal – 480 24 166 – Steinar Berge- 906 06 652