Etter at det ble observert rådyr innenfor det avsperrede/inngjerdet område på Flyplassen i dag,  ble det straks satt i gang tiltak. En gjerdeinspeksjon kunne ikke vise noen avik. Dyret må ha kommet inn en port ved inn/utpassering av lastebil eller noe. Mannskapene fra Brann og Redningstjenesten på flyplassen satte igang søk, fant dyret og fikk etter noe jaging presset dyret til i østenden av flyplassen hvor det er sikrere angående skyting. Dyret ble presset til en sikker posisjon hvor den kommunale viltnemda ventet for å avlive dyret, noe som gikk raskt og effektivt.

ann 1

 

Rådyret ved Elektrokisk Vest, her er veien bak så skyting er utelukket. (Foto: Håkon Bloch)
ann 2
Dyret ble midlertidig “sperret inne” av søkekjede i vest i påvente av Viltnemda,  også her var skyting utelukket.(Foto: H. Bloch)
ann 3
F.v vaktleder Roger Nilsen, viltnemdas vakt Karsten Yttervik og Henning Lyngvik oppserverer dyret i påvente at det jages til øst.(Foto: H. Bloch)
ann 3b
Rådyret skutt av vakt fra den kommunale viltnemda, mannskaper fra Brann og Redningstjenesten fra venstre; Kenneth Holsæther, Dagfinn Tømmervåg, Roger Nilsen, Karsten Yttervik fra Viltnemda og Henning O. Lyngvik.(Foto: Håkon Bloch)