Det er faktisk mange som spør seg om det ute på Atlanterhavsveien. Mange trodde veien skulle bli en lite brukt vegstrekning, der enten averøyinger eller de fra Vevang skulle kjøpe fisk av hverandre. Det ble andre boller. Derav er tabben at det ikke ble tenkt på gang/ sykkelvei her. I dag er det helt vilt her , med mange farlige episoder på den sterkt trafikkerte veistrekningen.
gangvei 1
Her er alternativet for de tusener som skal en tur bortover Atlanteravsveien. Bilkamera fanger opp slikt daglig.
gangvei 2
Her et annet eksempel. En gangvei fra Vevangstraumen bru til Hulvågen er ikke vanskelig å lage.Man trenger ikke lage slik skjæring og voldsomme spregninger so på fastlansdssiden. Gangveien kunne ha fulgt terrenget fint innover her. ( Bilkamera)
gangvei 3
Olav Magne Strømsholm som driver Sjøsportsenteret på Strømsholmen viser oss flatklemt autovern der Vegvesenet sa det ikke medfører fare å sende barn på skolen. Han har kjempet mot vegmyndighetene i alle år og møtt mye uforstand som han sier. Egentlig drev han dykkersenteret på en holme, og ville ikke ha denne veien rett over eiendommen. Veien skar holmen i to, men han fikk ikke mehold i  å legge veitraseen litt lenger nord. Da kunne det blitt en lun havn på østsiden av Strømsholmen. Plasteret på såret fra Statens Vegvesen var noe helt ubrukelig nord på holmen ved at veien ble senket litt. O. M. Strømsholm har arbeidet med planer om et undervannsobservatorium i sundet i mange år. vis det blir realisert, trengs parkeringsplasser. Men Statens Vegvesen sier nei til å lage gangvei fra eksisternde parkeringsplass til stedet uten å krysse FV 64. Folk skal være nødt til å krysse veien sier han til BN. Det er derfor lett å stange hodet i veggen mot et stivbent byråkrati, sier han . ( Foto: B. O. Angvik)
gangvei 4
Slik er mulighetene for å gå over alle de 8 bruene på Nasjonal Turistvei. Her Vevangstraumen bru. ( Foto: B. O. Angvik)
gangvei 5
Før eller siden vil gang og sykkelvei på et vis tvinge seg fram her. (Foto: B. O. Angvik)