naut 5

 Denne ligger ved Mellemværftet og etter ryktene er den på “Jentetokt”.
S/J Matilde, 23 x 6 m. Drives av Hardanger Fartøyvernsenter som er underlagt Hardanger og Voss Museum. Det er fra opprinnelsen en Hardangerjakt bygget i 1884 av Ola H. Nerhus i Ølve i Kvinnherad. Den var fraktefartøy langs Norskekysten (også i utlandet), mye i fisktransport (slofart), den kunne laste like mye som 3 norske semitrailere. Har i en mellomperiode hett M/S Kari Louise.
Den ble ferdig restaurert i 1989 og er i drift heile året blandt annet til seiling, sommertokt, leirskoletokt, museumstokt. Sommertoktene består ofte av Familietokt, jentetokt, opne tokt, kystsafari, ungdomstokt, båtførerprøvetokt og andre tokter som måtte passe. Den har køyeplass til 25 personer (kan på dagsturer ta med 50). Manskapet består av Skipper, bestmann, matros og kokk/lettmatros.( Foto/info: Håkon Bloch)
naut 2
RIB med skikkelig overbygg? Stilig. Uljent type. ( Foto: Håkon Bloch)
naut 3
Sjelden vare der noen kom inn Marcussundet søndag uten motor. Unngår mye da. Jmfr. påhengsmotor. ( Foto: H. Bloch)
naut 4
M/S Bandaris, 16 x 6 m., Pleasure Craft i AIS (lystbåt) fra Finland.( foto: Håkon Bloch)
naut 6
Tysker fra Hamburg innom Kristiansund. M/Y "Erik" 18 meter lang. ( Foto: H. Bloch)
naut 7

Kaasbøll Boat 760 . Bygd på Knarrlagsund på Hitra.Levers med utenbords (som her 300 HK) , eller innenbords maskin. Er i Kristiansund for tiden.  Selskapet lager redningsbåter og arbeidsbåter gjerne skreddersydd. ( Foto: H. Bloch)
naut rk
Fra før helga da Nautica var på besøk i KSU. En av  de velkjente traverne i lakseeventyret i forgrunnen. ( Foto: Rita Kangas)