Denne ble overlevert i dag .M/S Synne, 10,25 m, bygget/overlevert 8.7.2015 fra Vard Aukra Til Måsøval Fiskeoppdrett A/S på Frøya, båtypen er en Corstern 10.
Var i byen i dag på vei mot Frøya, hadde fremdeles teknikere som gjor det siste av finpuss. Båten har stålskrog og aluminium overbygg (delene er sveiset sammen med en spesiell overgangslist mellom stål og aluminium. (før i tiden ble det skrudd med syrefaste skruer og gummipakning.)
damp 6
Nybåt innom Kristiansund på vei til Frøya. ( Foto: Håkon Bloch)
damp 1
" Grinna" i Ramnfjorden utenfor Kristiansund . Kom fra Follafoss . 116 m lang. Grip fyr i bakgrunnen. ( Foto: B. O. Angvik)
damp 2

M/S Abis Belfast, 90 x 14 x 3,5 m., bygget i 2010, lastebåt med Harlingen i Nederland som hjemmehavn, ligger her ved Vestbase (Vikaholmen), selskapet er Abis Shipping.( Foto: Håkon Bloch)
damp 3

M/S Laugar, 37 x 7 m., registrert i AIS som fiskebåt, men ligner mere på en brønnbåt med utsyr for behanling av oppdrettsfisk. Har tidligere hett M/S Eli Star og bygget som M/S Veidnes fra Hammerfest. Ligger her på Vågekaia utenfor “Jonas”.(Foto: H. Bloch)
damp 4

M/S Simon Princess, 42,3 x 10 x 5,1 m. bygget i 1982,hette tidligere M/S Grampiam Pioneer (Aberdeen, UK, da som Standbye Safety Vessel). Nå har den hjemmehavn i Hammerfest og norsk flagg. Har ligget lenge ved Kristiansund Mekaniske Verksted (Mollan) for ombygging, det er montert mye utstyr på dekk samt noe skrogmessige forandringer. Det ser ut som den har fått ombord utstyr fra Stranda Prolog for bruk i fiskerinæringen som avlusing og mere. Den ble torsdag tatt opp på slip for andre gang under dette lange verkstedoppholdet.
damp 5
Noe dekksutstyr ble testet litt i Vågen. ( Foto: Håkon Bloch)