Kystverket holder i disse dager på med å sette opp lysblinkanordning for sjøfarende på Håskjærene øst for Skorpa. Det fine været utnyttes, og det bores i fjellet og fundament kommer vel etter hvert. Her må det være solide saker. Sjøen går langt over skjæret vinterstid med tungsjø og  uvær.
haag 1
Her bores i Håskjærene. Komressor er med i en liten arbeidsbåt. Bra vær må man ha til slike operasjoner. ( Foto: Håkon Bloch)
haag 2s
Kystverkets " Ona " er moderskip for arbeidet. Det er flere plasser rundt byen at grunner og skjær har fått lys siste årene. Bremsnesflua og  Innerstøtta på Klubbneset er to vi vet om sånn i farten.

Ved Håskjærene er det én ulykke som er kjent: 9. januar 1918 gikk fiskeskonnerten " John Webb" bygd 1882 i England på skjærene og 7 mann omkom. Det heter: 

Tors­dag 9de januar støtte m/s John Webb av Bergen på Haaskjærene og blev vrak. 6 mand omkom, og dertil endnu en mand fra d/s Solskjel av Kristiansund, som ved heltemodige anstrængelser forsøkte at redde de overlevende fra skjæret, hvor de sat. Så kom norsk torpedobåt «Sæl» og berget de øvrige.