Kristiansund Fjellklubb sine treningslokaler er bak lerretet  i “Caroline Kino” og på klubbnivå kalles det “Hulen”.
Her er det innredet treningsfasalliter til klatrekurs og trening. Det er “Buldrevegger” med forskjellig vanskelighetsgrad og klatrevegg hvor en bruker sikring. Klubben har over 200 medlemmer i alle aldre. Det er mange barn helt fra 4-års alderen som liker å klatre . Meget positivt at en kunne bruke dette “tomrommet” til noe fornuftig. Håpet sier medlemmene at de ikke blir kvalt av husleie/strømregning som mange andre må svi med. Det er kommunale lokaler.
Definisjonen på “Buldring” er fra Engelsk “Boulder” (stor stein) er klatring uten tau som sikring på store steiner eller kunstige formasjoner for å likne på store steiner. Fallhøyden er her ikke stor (derfor ikke sikringstau) fordi lander på mykt underlag.
Det var lørdag Julebuldring som er en lokal klubbkonkuranse.
Kristiansund Fjellklubb ble stiftet i 1976 med Torstein Engvik og Petter Brevik i spissen (8-10 medlemmer) og neste år fyller de 40 år.
ktb 1

I veggen Thomas Palm, videre Yngve Nordskag og Magnus Stokstad. Man blir sterk i hender , føtter og kropp forøvrig med slik klatring( Foto: Håkon Bloch)
ktb 2
Inne i “Hulen” kunne en finne klatresituasjoner med forskjellig vanskelighetsgrad blant annet overheng. ( Foto: Håkon Bloch)
ktb 3
Her mister en klatrer grepet eller alle krefter. Man faller ned på mykt undelag. ( Foto: Håkon Bloch)
ktb 4

Det er også en høyere klatrerute hvor en må bruke sikring/sikringsmann(kvinne).( Foto: Håkon Bloch)