I dag ble det feiret at kapellet på Langøya var 80 år. Mange kom for å overvære begivenheten, der det ble fortalt litt om historien til det pene kapellet som i dag ligner mer på en liten kirke. Opprinnelig var dette bedehuset på Langøy i sin tid bygd i 1911, men ble ombygd til kapell på dugnad i 1935. Menigheten hadde gode kontater til handelsstanden i Kristiansund på den tiden grunnet fiskeriene, så det kom 2500,- kroner i støtte til de 30 arbeiderne som jobbet gratis med å bygge om bedehuset. Det var over en årslønn i 1935 ( 2340;- normalarbeidslønn) bare for å gi utrykk hvor stor gaven var.
kap 1
Fra kapellet i dag hvor markeringen fant sted. Tidligere i dag var det jubileumsgudstjeneste, og to barn ble også døpt her i dag.( Foto: B.O. Angvik)
kap 2
Eva Torill Strand informerte om kapellets historie, og viste fra endel av lysutstyret som ble funnet oppe i tårnet for en tid siden. Det var oljelamper i bruk til 1947 da strømmen kom . ( Foto: B.O. Angvik)
kap 3
Her er pipeorgelet som ble tatt i bruk i 1968. Det finnes i tillegg trøorgel fra eldre tider og piano her. (Foto: B.O. Angvik)
kap 8
Slik ser kapellet på Langøya ut. ( Foto: Merete Bratsberg Aae)
kap 5
Inngangsporten og krukkene som også ble informert om under jubileet. ( Foto: B.O. Angvik)
kap tommy
Vi tar med et bilde fra 19. oktober 2014 da 4 og 6 åringene fikk sin første kirkebok av prest Tommy Stormo. På bildet ser vi altertavlen som ska være laget av en lokal håndtverker/ kunstner fikk forsamlingen vite i dag. ( Foto: B.O. Angvik)