I dag kom det en flott ny sjark gjennom Sveggesundet. Det var en 35 fots Nor-Dan Speedsjark, og tar vi ike mye feil skal den til Aure. Helge Aukan i Lesundet har hatt en slik en under bygging på verftet i Evje på Sørlandet. 
hans 1 and
Nor Dan Speedsjark 35  er utviklet med tanke på effektiv og økonomisk fiske. Det gode skrogdesignet gjør at båten tar seg raskt til og fra fiskefeltet samtidig som den har et lavt drivstoff-forbruk. Båten kan utrustes til mange forskjellige type fiske, alt etter hva reder ønsker. her sjarken gjennom Sveggesundet i dag. Mulig er vel dette heimturen med nye " Hans R" til Aure. ( Foto Leif Andersen)
hans 2
Så nytt ut dette med kommunevåpenet til Aure på rorhuset. ( Foto: Leif Andersen)
danisch

Litt dansk i regnværet utafor land: F 358 der det heter: F358 Triton er den anden enhed af søværnets inspektionsskibe af Thetis-klassen og opkaldt efter havets budbringer Triton fra den græske mytologi.
Triton er bygget på Svendborg skibsværft i begyndelsen af 1990'erne som nummer to i en serie af fire enheder af Thetis-klassen. Tritons våbenskjold er udarbejdet af Søværnets heraldiske arbejdsgruppe på foranledning af Søværnskommandoen og godkendt af H.M. Kong Frederik den 9. den 4. april 1962, hvor det var designet til korvetten F347 Triton af Triton-klassen.

Triton indgår i Søværnets Division 11 bestående af Inspektionsskibene F357 Thetis, F358 Triton, F359 Vædderen og F360 Hvidbjørnen, der alle sejler i færøskeog grønlandske farvande. Thetisklassen er en Standard Flex 3000 klasse med tre udskiftelige containerstationer. Triton har en besætning på 52 mand og har derudover plads til 10 – 16 passagerer. Skibet er 112 m langt, 14 m bredt og har en dybdegang på 6 m. Der er en 76 mm dækskanon, dybdebomber og en Lynxhelikopter om bord. ( Foto: Tom Einar Felberg)