”Dyrnesvågen – ei fiskarbygd på Smøla” er tittelen på foredraget i lokalene til Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre torsdag kveld.
 Foredragsholderen er Ernst Olav Blakstad og det er fiskerihistorien knyttet til Dyrnesvågen på Smøla han vil presentere.
Blakstad tar utgangspunkt i Dyrnesvågen slik ”fiskarbygda” framsto sist på 1800-tallet hvoretter han vil komme inn på pionerene til de etter hvert svært så mange fiskebåtrederiene i Dyrnesvågen, han vil snakke litt om hvorfor det ble en så stor flåte av skip der og komme inn på storhetstida etter 2. verdenskrig.
jorged

Hvalfangst ved Dyrnesvågen i 1930. Hei! Bildet her dere har lagt ut med hvalfangst på Smøla,har jeg hjemme på Sotra. Fremst på bildet,til høyre er min far Erling Dyrnes ,fra Vågen. M.v.h Erling Gunnar Dyrnes
Ernst Olav Blakstad vier også tid til å fortelle om overkapasitet i forhold til fiskeressursene, om avskalling av flåten og om nedgangstidene som kom etter hvert.

 Vi som har passert middagshøyden husker nok svært mange av skipene som hørte hjemme i Dyrnesvågen, vi kan kort nevne ”Dyrnesvåg”, ”Ertnan”, ”Drotholm”, ”Drotland” (den var det to av) og ”W. Barentz”.
Når vi hører navnene på skipene erindrer vi også rederiene hvor familier som eksempelvis Dyrnes, Neerland, Holm og Blakstad framsto i mange kombinasjoner.
Gjennom en drøy ”skoletime” vil Ernst Olav Blakstad fortelle og vise en rekke spennende bilder på storskjerm fra en tid som nok ikke kommer tilbake.
Som vanlig er det fri entré og adgang for alle under kveldens møte i Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre sine lokaler i Loennechengården.

Dørene åpner som vanlig klokken 18,30 mens møtet starter klokken 19.