Kristin Elisabeth Nekstad er konstituert som ny daglig leder for Nordic Light Internasjonale Fotofestival i Kristiansund.

 Kristin Nekstad tiltrådte som daglig leder for Nordic Light Internasjonale Fotofestival 11. august. Hun skal i første omgang være i jobben frem til 31. mai 2016, og vil dermed være ansvarlig for neste års festival.
- Jeg har et brennende hjerte for Nordic Light. Kombinasjonen av festivalen, fotografiene, menneskene, foredragene og at det ligger i Kristiansund gjør rammen helt perfekt. Da er det vår oppgave å forvalte dette på en god måte og passe på at bildet inne i rammen kan sees av alle, sier Nekstad.
nordic
Kristin Nekstad ny leder i Nordic Light. Charles Williamsen gir seg.

 Nekstad har jobbet for festivalen i flere år. Hun begynte som sekretær i 2011 og ble forfremmet til arrangementsansvarlig i 2013. De siste årene har hun dermed vært helt sentral for festivalens gjennomføring. Hun har store ambisjoner for veien videre, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

 - Nordic Light har blitt en kulturinstitusjon både i Norge og ute i Europa og det skal den fortsette å være. Lokalt og regionalt vil jeg involvere innbyggerne og næringslivet mer. Kultur bygger broer og gir felles verdier, og en ambisjon er å på sikt få bruke det offentlige uterommet mer til fotokunst. Nasjonalt er det samarbeid og merkevarebygging som vil bli aktuelle tema, samt at vi også må rette blikket mot yngre norske fotografer. Vi vil fortsette å fokusere på temaer som engasjerer og berører og fremme fotografiet som kunstform. Samtidig må en også tenke nytt, vi skal se opp og ut i verden og søke kreative samarbeid og fremtidsrettede nettverk!

 Neste utgave av Nordic Light Internasjonale Fotofestival finner sted 26-30. april 2016. I tillegg til festivalen, tilbys også utstillinger, workshops og andre arrangementer gjennom året.