Maria-feltet godkjent

 Utbyggingsplanen for Maria-feltet er godkjent i regjeringen. En utbygging til 15,3 milliarder kroner starter opp for fullt.

 Det har tatt lang tid å få fram en løsning på Maria-feltet, og nå er siste ledd passert. Kristiansund kommer til å ha en viktig operasjonell rolle i utbyggingen med marine fartøyer, produksjonsboring, rørlegging og et base- og servicemiljø tett på feltet.
Maria midt i


_Vi har til nå tildelt kontrakter for 7,729 milliarder kroner, inkludert kontrakten som kommer i neste uke på rigg, opplyser kommunikasjonsdirektør Svein Ildgruben i Wintershall.

Innholdet av norske kontrakter er hittil på 99,4 prosent.

Viktige kontrakter er allerede tildelt. Disse er Aibel i Haugesund, FMC Kongsberg Subsea, Subsea 7 (også rørbasen på Vigra) og ingeniørselskapet Reinertsen i Trondheim.

_Utbyggingen av Maria-feltet betyr arbeid for mange leverandørbedrifter med ledig kapasitet. Dette prosjektet innebærer investeringer for 15,3 milliarder kroner. Svært gledelig at denne utbyggingen starter nå, sier olje- og energiminister Tord Lien (FrP).

_Miljøet i Kristiansund får mange oppgaver med utbyggingen, og det blir en lang driftsperiode på 23 år som krever vedlikehold og modifikasjoner. Et så stort subseafelt som Maria innleder noe helt nytt. Operatøren Wintershall satser på havbunnsløsninger og å nyttiggjøre eksisterende infrastruktur i Kristin, Åsgard og Heidrun, sier Helge Hegerberg, rådgiver i olje og energi i Kristiansund kommune.

Maria-feltet ligger 230 kilometer nordvest av Kristiansund og 25 kilometer øst for Kristin-flyteren.