2. oktober 2015 slipper El Cuero sitt femte studioalbum “Souls Under Red Light”, noe som er en svært gledelig overraskelse, og denne gangen legges kortene åpent på bordet. Rufsete, vakkert og rått skildres opp- og nedturer, mellommenneskelige fiaskoer, angst, og et bandmannskap med kniven på strupen. Etter 2 år med jobbing er albumet «Souls Under Red Light» endelig her. 

Albumet er produsert av Bjarte Lund Rolland, bedre kjent som gitarist, låtskriver og primus motor i Kvelertak, og han beskriver resultatet slik: ”Vi har rett og slett laget en utrolig bra plate vi har all grunn til å være stolt av. En sonisk triumf.”
tak


I løpet av 10 hektiske junidager ble El Cueros nye album spilt inn i Oslo Klang Studio. Før innspillingen ble det inngått én eneste pakt mellom produsent og band: Alt som høres på plata skal skje live, der og da, øyeblikkets kunst! Det vil si, ingen fiksing og triksing, ingen maskinell puls, ingen pålegg av andre instrumenter. Bare lyden av 4 musikere og deres kjærlighet til musikken sin.

lyden av El Cuero 2015 låter ikke som lyden av så mye annen musikk om dagen. Dette er gutter som har levd størsteparten av sitt voksne liv med gitaren rundt halsen og som viser det i hver rynke, hver tone, hvert ord. Ja, i hver eneste låt!

En annen gladnyhet for bandets mange trofaste fans, er at "Souls Under Red Light" også byr på et gjenhør med Brynjars lange gitarsoloer: "Det har alltid vært et mål for meg at det skal føles som gitaren tar over der vokalen slutter, at den samme verbale følelsen ivaretas. Selv om det ikke er noen tekst, skal det fortsatt være et budskap og ei mening i hver tone. Å spille gitarsoloer er det kuleste jeg vet i livet!" – Brynjar Takle Ohr

     Fakta om El Cuero

Opprinnelig fra Kristiansund. Har siden oppstarten i 2006 gang på gang mottatt stående ovasjoner og fantastiske kritikker for sine 5 plater (4 studio- og 1 livealbum) og hundrevis av konserter. Bandet er Norges fremste formidlere av americana og gitardreven rock, og har på sine utgivelser utfordret sjangeren bredt og i mange retninger. Fra sarte ballader med nydelige vokalharmonier, 8 minutter lange gitarsoloer, til full-on rock 'n' roll. El Cuero har turnert flittig siden starten og er blitt hyllet som et av landets aller ypperste liveband. De har hatt topp-plasseringer på VGs topp-40 liste, og albumet "From Mountain To Sandfra 2011 kapret en uhyre sterk 3. plass, kun slått av megastjerner som Lady Gaga og Adéle. De har også hatt flere singler inne på listene til NRK radio, som totalt sett har gitt dem en god posisjon innen norsk rock. Bandets medlemmer har i en årrekke gjort seg bemerket innen norsk rock og er ofte å se med bl.a. Oslo Ess, Morten Abel, Odd Nordstoga, Bare Egil Band, Monica Heldal for å nevne noen.

 

El Cuero består av:

Brynjar Takle Ohr (gitar/vokal), Håvard Takle Ohr (trommer/vokal)

Tommy Reite (bass), Øyvind Blomstrøm (gitar/vokal)