Univeritetssykehuset i Trondheim, St.Olavs Hospital er ikke bare et stort sykehus. Det er omtrent en bydel med 7 forskjellige store sykehus plassert rett ved innkjørselen til sentrum. Her er det revet 16 firmannsboliger, søsterboliger og en høyblokk på 12 etasjer for å få plass til det veldige sykehusområdet. Det er rett og slett imponerde størrelse sammenlignet med hva vi krangler om på Nordmøre og Romsdal. Det er her ekspertisen uansett vil ligge.
ola 2
Fra området på Øya i Trondheim. Her ligger også helikopterplattformen i bakgrunnen. ( Foto: B. O. Angvik)
ola 1
Bygget som inneholder nevrosykehuset . Mellom alle bygg er det gangbruer og tunnelsystemer under bakken. ( Foto:B.O. Angvik)
ola 3
Hvor mange som arbeider her er ikke kjent, men hele sykehuskomplekser er av utenlandske leger som har sett gjennom investeringen beregnet til å være beregnet for 2 millioner mennesker. I den forbindelse er det uttalt at vi er meget rause i Norge. ( Foto: Bjørn O. Angvik)
ola 4
1902 bygget i bagrunnen er tatt vare på, og var det opprinnelige sykehuset i Trondheim. Det er rehabilitert for 100 millioner kroner. 
Bygget inneholder etter rehabiliteringen sykehusets administrasjon og lettere kliniske funksjoner. Det er blitt lagt stor vekt på å delvis føre huset tilbake til noe av det opprinnelige, der den særegne takhøyden og de gamle trapperommene er bevart i størst mulig grad. Det samme gjelder tak, bjelkelag og teglsteinsfasaden.( Foto: B.O. Angvik)
ola 4 1902
nt Litt annet bilde av 1902 sykehuset. Det var prisen Årets bygg i 2008 innen byggeindustrien. ( Foto: B. O. Angvik)
ola 5
Lett oversiktlig og bra skiltet i sykehusbyen i trøndehovedstaden. ( Foto: Brunsvikanet)
ola 8
Inne i korridorer treffer man på roboter som henter lær og mye annet og briunger det til vaskeri eller kjøkken. Disse kan reise lange avstander og utføre tjenester over alt i byggene. ( Foto: Brunsvikanet)
ola 6
Arbeidet med St.Olavs startet i 2002, og det foregår enda utbygging her. Også vedlikehold er påkrevet før alt er ferdig. ( Foto: B. O. Angvik)