Det er blitt registrert en uvanlig stor aktivitet på virusspredning av typen «løsepengevirus». Dette er et virus som krypterer alle dokumenter på datamaskinen og/eller lagringsdisker maskinen er koblet til. Dokumentene kan ikke åpnes uten et passord, som svindlere krever løsepenger for.
angry


 NB! Aldri betal for å få åpnet filene, det er svindel.

 Viruset sprer seg i hovedsak gjennom e-post, med ZIP-fil. Så langt ser det ut til at ZIP-filene har tilfeldige navn. Det er imidlertid et skadelig program som gjemmer seg i ZIP-filen. Dersom programmet startes, lastes det skadelige virusprogrammet ned og alle dokumenter på PC-en krypteres.

For å sikre seg mot slike virus er det aller viktigste man kan gjøre å forebygge problemet. Forebygging må gjøres på flere nivå, du kan forebygge ved: 

1.                  Utvise forsiktighet når du åpner e-post med vedlegg. E-post med vedlegg fra personer du ikke kjenner, må du IKKE åpne. Får du e-post med vedlegg fra noen du ikke forventer å få e-post med vedlegg fra, MÅ du sikre deg at dette ikke er virus.

2.                  Ha alltid sikkerhetskopi av dine filer på ekstern disk. Oppbevar sikkerhetskopien på et sted som ikke er koplet til datamaskinen eller et annet sted der den kan bli virusinfisert. Bruk f .eks en ekstern disk og oppbevar denne på et sikkert sted, gjerne et annet sted enn hvor datamaskinen normalt er, da er du også sikret mot brann og tyveri.

3.                  Sørg for å ha et godt og oppdatert antivirusprogram.

4.                  Oppdater alle programmer på datamaskinen din for å redusere sannsynligheten for virus.

5.                  Utvis forsiktighet ved bruk av Dropbox, ikke åpne linker du er i tvil om.

 NB! Tror du at du er i faresonen, ta kontakt med oss snarest.

 Med vennlig hilsen

Håkon Solli | Daglig leder | +47 932 18 104 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.