Steinfrakteren " Nordnes" ( ex " Rocknes" som havarerte i 2004) harligget stille i noen timer utafor Hinnakleppen pååKirkelandet sent i ettermiddag. Skipet kom fra Ramsvika i eide hvor det lastet stein. Hva som skjedde er ukjent.
nord ss
Her ligger Nordnes stille i 17 tiden lørdag. Slepebåt fra KSU Taubåtservice var også ute en tur til skipet. ( Foto/ tekst : Håkon Bloch)M/S Nordnes, 167 x 25 x 10,5 m., overlevert i 2012, har i dag Rotterdam som hjemmehavn og nederlands flagg, det er en bulk carrier –steinlegger.
Det er ex M/S Rocknes (ex M/S Kvitnes) på gikk på grunn og rullet rundt i Vatlestraumen ved en grunne utenom Revskolten lykt utenom Bergen 19. Januar 2004,  Hvor 18 av 30 omkom i ulykken, etter 7 timer ble tre berget ut av skroget etter kutting/skjæring gjennom. Skipet ble overlevert fra i august 2001 , byggenummer 1177 som M/S Kvitnes til rederiet Belt Shipping på Antigua og Barbuda, bygget ved det tyske verftet  J.J. Sieas KG Shiffswerft i Hamburg. Da som et selvlossende bulkskip. I 2003 ble det ombygd til FFPV (Flekxible FallPipe Vessel) og omdøpt til M/S Rocknes. Etter grunnstøting og kantring ble den reparert og ombygd i Polen og døpt M/S Nordnes. I 2008 ble den solgt til det  nederlandske rederiet  Van Oord marine Services. Siden 2003 har skipet hver utleid til rederiet Aboitiz Jebsen Ship management i Bergen. Etter havariet i Vatlestaumen ble området nautisk omerket med nye merker, stake og lyssektorer på lykter. Havaristen ble slepet til Coast Center Base (CCB) på Ågotnes, feste til to lektere og snudd for så ta ut resten de omkomne.
nordnes
Nordnes innefor Averøy lørdag i fra Eide. ( Foto.Vegard Dahlen)
nord 22
" Waterman" var en tur utover, men kunne seile inn igjen 20: 20 lørdag da 2 Nordnes" gikk  ut mot Griphølen som normalt. ( Arkiv)