Interessant foredrag om mat i gamledager på Kvernes gamle bygdemuseum i forbindelse med årsmøtet. Historisk oppkomme Bjørn Austigard fra Romsdalsmuseet kunne fortelle litt av hvert fra rundt 1533 og opp til våre dager. Det gikk på matvarer som kunne oppbevares lenge, såsom flatbrød, tørket kjøtt og fisk. Og graut av de mest fantastiske utgaver.  Melka ble fortært i mer eller mindre" skjemt  tilstand" slik vi ville kalt det i dag. Meget lærerikt mente mange som var møtt opp.
aust
Bjørn Austigard er en dyktig og ikke minst fargerik foredragsholder som har holdt på i 40 år. Man tyr til litt av hvert for å holde en forsamling varm. ( Foto:Bjørn Ove Angvik)
aust 3
Museumsbestyrer Magna Bergem overrakte en bukett til Bjørn Austigard for den fine informasjonen.( Foto:Bjørn Ove Angvik)
aust 2
Faktisk kom taleren inn på undertøy for kvinner på 17-1800 tallet i talen. Det handlet da omhusholdning. Om det var grunnen at denne tallerken med sviskegraut gikk i golvet er ukjent. Men det kan det vel godt være. ( Foto: B.O. Angvik)