Festivalen arrangeres 21-25. april. Her er andre dose med gjester:

 

Mads Gilbert

Da Mads Gilbert gjestet Nordic Light i 2010 med sine bilder og historier fra Gaza, var knapt et øye i salen tørt. Fem år og to kriger senere er den profilerte legen og aktivisten tilbake. Høsten 2014 kom Gilbert med boken "Natt i Gaza". Her beskriver han gjennom ord og bilder de 15 dagene og nettene han tilbragte på Al-Shifa-sykehuset under krigen i fjor sommer. I foredraget han skal holde på Nordic Light får vi høre Gilbert fortelle med egne ord om sine opplevelser fra denne tiden. Gilbert er også en av årets gjester under Ansikt til ansikt-programmet, der han skal samtale med Morten Krogvold.
eide 2
Mads Gilbert kjent bl. a. fra krigene i Gaza kommer.


 Nelli Palomäki

Finske Nelli Palomäki er kjent for sine tidløse portretter. Menneskene hun fotograferer ser rett på oss som betraktere og ofte er det barn som er motivet. Til Nordic Light kommer hun med prosjektet "About ten", bestående av portretter av barn i tiårsalderen. Palomäki har valgt nettopp denne alderen, fordi hun mener det er her denne bevisstheten av sitt eget bilde og sine utseendemessige særegenheter begynner å ta form. Palomäki er en del av den yngre garden fotografer tilhørende den velrennomerte Helsinki-skolen, bestående av utvalgte fotografer som er utdannet ved Aalto-universitetet i den finske hovedstaden.

 Linda Eide

Linda Eide er NRK-journalist, forfatter, radiostemme og kåsør. Mellom 2007 og 2012 reiste hun Norge på kryss og tvers og guida folk rundt til sære attraksjoner, i TV-serien Norsk attraksjon. Eide er også opptatt av fotografiet, og utforsker i arbeidet sitt hvordan tekst og stemme kan påvirke det konkrete bildet. Målet hennes er at bildet skal gi flere fortellinger enn den fortellinga den konkret viser. I 2014 stilte hun ut to egne fotoserier, Norwegian Kick og Kjernefysisk, i galleri Basement på Voss. Til Nordic Light kommer hun for å holde et foredrag/kåseri.
eide 1
Linda Eide fra programmene Norsk attraksjon på NRK kommer.

 Ann Siri Stokkli

Ann Siri begynte å fotografere som 15-åring, inspirert av barnebildene foreldrene hadde tatt av henne og søsknene. Det var spesielt de ekte og ærlige øyeblikkene hun ble fascinert av å fange, for å kunne ta vare på dem for ettertiden. Etter å ha drevet med fotografi på egenhånd en periode, startet hun i 2012 på en toårig fotoutdanning hos Norges Kreative Høyskole i Trondheim, der hun gikk ut i 2014. Til festivalen kommer hun med bilder fra prosjektet "23. mai 1953", som handler om et eldre ektepar som har holdt 
sammen i mer enn 62 år. Tittelen henviser til dagen de giftet seg og ekteparet er avbildet i intime og nære settinger som viser forholdet dem imellom.


 Burkhard Arnold

Burkhard Arnold har siden 1990 vært direktør og eier for In Focus Galerie i Køln, som viser fotografi fra 1945 og frem til i dag. Han har kuratert mer enn 150 utstillinger i eget galleri, samt rundt 25 utstillinger i andre museer og institusjoner i en rekke land. I tillegg publiserer han bøker og kataloger. Arnold har gjestet Nordic Light tidligere og kommer i år tilbake for å snakke om det å samle på fotografi.