batstor

M/S North Sea Atlantic, 142 x 26 x 7,3 m., hjemmehavn er Valletta på Malta. Det er et ”Konstruksjonsfartøy” Og rederiet er North Atlantic A/S ved North Sea Shipping A/S med adresse Bakkasund i Austervoll, Hordaland. Overlevert fra Bergen Group BMV/Nor Yards den 26. April 2014 som byggenummer 169. Største som er bygget ved BMV. Skroget er bygget ved  Daewoo – Mangalia Heavy Ltd. I Romania. Rederiet har en langsiktig kontrakt (5-7 år) med  ”Technip”. Båten har 2000 kvadratmeter arbeidsdekk og har lagringskapasitet på inntil 2000 tonn med kabel eller flexi-rør.

Kraner; den har en 550 tonns Offshorekran levert av National Oilwell Varco.  En 50 tonns offshorekran Knuckle boom kran.
 En GPK kran på 5 t/15 m og to proviantkraner 2 t/16 m. Storkrana skal være verdens største motert på et skip. 

Rederiet opplyser at de kan ha Vertical Lag System for rørlegging og skipet har DP Class III.  Utstyrt med to avanserte ROV system som kan gjennomføre arbeidsoperasjoner ned til 3000 m. dyp. Dieselelektrisk fremdriftsysstem fra 4 Wærtsila maskiner.  Innredet for 120 personer.
Rederiet har også M/S North Sea Giant som vi har omtalt  tidligere.( Foto/ tekst: Håkon Bloch)
batstor 2

"Saga Sky" ankret opp på Freifjorden idag. Den kom fra Orkanger der den har losset koks og den ligger for ordre på Freifjorden.(Foto: Geir Tøvik)
ona


Dei kjekke karane frå Kystverket har utført vedlikehold på fyrlykta på Røsandnesset dei siste dagane. Viktig arbeid her på kysten! ( Tekst/ bilde : Gunn Henden)