verk 1

M/S Ona, 37 x 8 m., bygd i 1985 og ombygd i 2003, har hjemmehavn i Ålesund og Norsk flagg, det er et bygge og konstruksjonsfartøy.
Tilhører Kystverket og går i tjeneste langs hele kysten, men jobber for det meste i Vest og Midt-Norge. Har en max. fart på 11 knop.
Er godt utstyrt; kran max. 12 tonn, 2,4 tonn på 21 meter. De seiler med et mannskap på 8 og har 2 skift. De arbeider med nybygging, vedlikehold og drift av fyrstasjoner, lykter, lanterner, faste og flytende sjømerker. Til å hjelpe seg med dette arbeidet har de en arbeidsrigg med støtteben ,
boreutstyr (rigg),  kran og to arbeidsbåter av forskjellig størrelse.( Foto: Håkon Bloch)
verk 2
Skipper Odd Kvernes holder på med velikeholdsarbeid, her maling av rekka og det brukes ordentlig skipsmaling.(Foto: Håkon Bloch)
verk 3
" Artic Lady" i Ramnforden lørdag. (Foto: Bjørn Ove Angvik)
verk 4

"Highland Rover" mellom Brunsvika og Stavneset.
verk 5
Hurtigruta sørgående lørdag var " Midnatsol".
verk 6
Ved Klubba på vei ut lørdag " Troms Sirius".
verk 7

" Viking Princess" i Bremsesfjorden. ( Foto: Wigdis Herstad)
verk 8

 

T/B Eide Rex, 38,2 x 10 m., bygget i 1975 og har Bergen som hjemmehavn og fører Norsk flagg., Der en slepebåt som ofte operer mked rederiet lektere som Eide Lift 6 og andre, Den er utstyrt med høg master med en stor vannkanon på toppen til brannslukking og annet. Den var innom Kristiansund på torsdag og er på vei til Ålesund. (Foto Håkon Bloch)