Torsdag kveld er det klart for et nytt åpent møte hos ”skipsfartshistorikerne” i Loennechengården på Vågekaia.
Denne gang er det en kvinne, Torill Skog, markedsansvarlig hos Kristiansund Taubåtservice AS, som er foredragsholderen.
Temaet som hun har valgt er ”Kristiansund Taubåtservice AS – med taubåt og lekter” Hun vil fortelle om utvikling og ”veien videre” fra det som hadde sitt utspring i brønnbåtfamilien Hansen – kjent fra skip som Skagerakfisk, John Senior og Tex.
tex 1

Her fra Arnesen-brygga på Goma i 1974  hvor vi ser snurperen "Karm" som tilhørte Taknes familien, videre "Hallarøy", "John Senior" og "Taknes". Det var også bl.a. navn som "Rusefiskeren", "Alni", Skagerakfisk"og "Hallarøy" som var velkjent på våre trakter på den tid. KT har utspring fra noen av disse båtene.

Det startet med Havnebunker Senior og gamle Waterchief, i dag ser vi større og kraftlige skip som av og til krysser havna på vei til oppdrag.

Vi får høre om hvorledes firmaet er bygget opp også i forhold til organisering og bemanning, og vi får en gjennomgang av et lite knippe oppdrag som selskapet har utført.
tex  3 9 10 w chief

KT serverte kake og kaffe på kaia i finværet 3, september 2010 senere også middag i teltet til venstre. Da ble nye "Waterchief" som har kostet om lag 65 millioner kroner døpt på basen i Strandgata på Gomalandet. ( Foto: Bjørn Ove Angvik)

Båter og lektere som selskapet eier blir vi bedre kjent med, både hvor de er og hva de gjør.

Foredraget ledsages av flotte – og kanskje spennende – bilder på storskjermen, i tillegg til at det vises en film fra den siste bukseringen selskapet hadde ved Sunndalsøra.

Som vanlig er møtet åpent for alle og det er fri entré.

Dørene åpner klokken 18,30 og programmet starter kl. 19,00.