I kveld torsdag 13. november er det klart for et nytt åpent møte hos "skipsfartshistorikerne".
Håkon Bloch er kveldens foredragsholder og har satt tittelen "En tur langs Vågekaia i gamle dager" på presentasjonen som han skal holde.
kaia 8 20tall
Vågekaia rundt 1920. Det var en trapp her som het Børstrappa på lik linje med nåværende Fisktrappa. ( Foto: Nordmøre Museum)


Bloch er av "den harde kjerne" av byens postkortsamlere. I kveld åpner han mappen "Vågeveien" for de som finner veien til Loennechengården, og Håkon vil gi en bildeframstilling fra Piren (Helsingalmenningen) til Devoldholmen (Knudtzonhomen).

Det er nok vesentlig prospektkort som blir vist på storskjermen, men andre bilder vil også dukke opp, enten det er miner fra 1. verdenskrig, fotografert foran Loennechengården, eller bilder fra 2. verdenskrig, som Håkon Bloch har fått plukke fra Bjørn Ove Angvik sin samling av krigsfotos.
kaia 2
Også i dag er det liv og røre på Vågekaia. ( Foto: Bjørn O. Angvik)

For at de historiske opplysninger skal bli så riktig som mulig har Bloch hatt god hjelp av Asbjørn Ersvik og Anne Lise Tømmervåg. Begge hjelperne blir nok også å høre hos "skipsfartshistoriskerne" under møtet.
Som vanlig er det anledning for hvem som helst å komme å høre foredraget. Dørene åpner klokken 18,30 og møtet starter klokken 19,00. Det er fri entré.