Da kom den nyheten mange har ventet på, Wintershall valgte FMC til subseautbyggingen Maria (15-16 milliarder i utbygging). Det vil si at utstyret skal følges opp i Kristiansund med vedlikehold når driftsperioden starter. Derfor åpnet FMC nytt verksted. Dette er en fantastisk god nyhet for oljebransjen i Kristiansund – og vi skjønner hvor stor og viktig subsea-by vi er blitt.
Legg merke også til de store oppkjøpene Wintershall har gjort i Midt-Norge med kjøp av aksjer i Polarled, Hansteen og Asterix. De er inne i hele verdikjeden på veien til Nyhamna.
aster
Kristiansund er en blitt en viktig subsea-by. ( Skisse fra Kristiansund kommune )

Wintershall, som er Tysklands største internasjonale olje- og gassprodusent, har tildelt selskapets første betydelige kontrakt for utvikling av undervanns produksjonsanlegg for sine norske operasjoner. FMC Technologies er gjennom datterselskapet FMC Kongsberg Subsea AS tildelt en kontrakt på om lag 1,8 milliarder kroner for utvikling av det Wintershall-opererte Maria-feltet. Tildelingen skjer etter en grundig prosess og i overensstemmelse med de andre lisenspartnerne. Avtalen forsterker Wintershalls rolle som en sterkt voksende operatør innen undervannsproduksjon og vil posisjonere selskapet godt med hensyn til eksisterende og nye utbyggingsprosjekter på norsk sokkel.For Kristiansund er dette en veldig god nyhet, opplyser rådgiver inne olje og energi, Helge Hegerberg i en pressemelding i dag.