Fortets dag i Kvalvika på Frei  i dag var godt besøkt selv om været ikke var helt på den rette siden. Det er 17. gangen Fortets Dag gjennomføres , og dagen i dag er den eneste med ”drittvær” på disse årene. Det måtte da komme en gang det også. Kvalvik fort er et tysk kystfort fra siste verdenskrig. Det ble bygd fra 1943-1945. Store ressurser ble lagt ned i fjellanlegg, betongbunkere og våpen her. Mannskaps og ammobunkere er bygd i klasse 2 styrke jernbetong med 2 meter tykke tak og vegger. Det er helt unikt i sammenheng med  den tyske hærs kystbatterier .Vanligvis var det støttepunkt tilhørende marinen som fikk slikt til rådighet.
a 1
Fra utstillingsområdet i løpet av dagen.(Foto: Håkon Bloch)
a2
Nystekte vafler og varme pølser  samt boller og kanelsnurrer fra militært feltkjøkken sto på menyen. (Foto: Håkon Bloch)
a3
Kanoner, kjøretøy og annet gammelt militærutstyr var utstilt ute.  Inne i fjellhallen ( ammolager) var det bilder og mindre utstyr.( Foto: Håkon Bloch)
bpk 3
Billettørene fra venstre Caspar Larsen og Sondre Bøe kunne fortelle at det var mye folk som besøkte fortet i dag.( Foto: Håkon Bloch)
a 4
Parkeringsplassen ved fortet var stappfull, det var satt opp skyttelbuss fra parkeringsplassen ved Bjerkelund skole.(Foto: Håkon Bloch)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her