Ypperlig Nordmørs- og Kristiansundsreklame anno 1834 hos ”skipsfartshistorikerne” torsdag 22. mai 

Bakgrunnen er en reisebeskrivelse som en franskmann, Henri Twining, gjorde gjennom deler av Sverige og Norge i 1834. Reisebeskrivelsen ble utgitt i bokform i Paris to år senere og hele 11 sider av boken omhandler besøket i Kristiansund.
Med sine naturbeskrivelser er Twining mer enn imponert av de inntrykk han får av turen til distriktet vårt, noe han setter ned på papiret allerede fra han tar båtskyss fra Torvikbukt til Kristiansund.
Etter å ha blitt vist til et gjestgiveri gjør han seg kjent i byen og gir gode beskrivelser av bygninger, arkitektur og næringslivet og konkluderer med at det uten tvil er få byer i Norden med en så liten befolkning som Kristiansund som gjør så store forretninger.
maleri sætherbø 1
Reiseskildring tilbake til gamle Christiansund 1834 i Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre i kveld. (Maleri av Einar Sætherbø motiv Sørsundet)

Under sitt besøk i Kristiansund blir Twining kjent med en ung bergenser, Hans Luth. Hans Luth gifter seg senere i Kristiansund og han kom til å føre en rekke seilskip for de betydelige rederne i Kristiansund.Foredragsholderen følger denne sjøkapteinen og presenterer flere av skipene han førte og lasten han gikk med, både til Østersjøen, til Portugal og Spania og til Havanna. Foredraget ledsages av en rekke flotte bilder, de aller fleste fra Nordmøre Museum sine store samlinger.
maleri nsss
Lederen i NSSN, Jørgen Strand holder foredraget i lokalene i kveld. Med sitt engasjement vil det helt sikkert bli interessant. (Foto: Bjørn O. Angvik)


Møtet er åpent for alle og det er fri entré. Dørene til lokalene i Loennechengården midt på Vågekaia åpnes klokken 18.30 mens programmet starter klokken 19.00.
Vel møtt skal dere være.