Etter dagens oppslag i Tidens Krav ser det ut til at ny innfartsvei lar vente på seg på grunn av egenfinansiering fra Kristiansund Kommune på 5% tilsvarende 100 millioner kroner.

Ok, det er litt kø i noen korte øyeblikk i rushtid på morgenen og på ettermiddagen. Når man kommer kjørende fra Frei, møter man som oftest på køa allerede før Flyplassbakken. Imidlertid erfarer man at det flyter fint som bare det etter å ha passert lyskrysset i Melkvikan.

Er det noen som har regnet på kostnader og/eller evt. effekten av å fjerne all lysregulering på denne strekningen? Med rundkjøring i Melkvikan og underganger istedet for de to lysregulerte fotgjengerfeltene på Løkkemyra, kan jeg ikke se hvorfor mye av kødannelsen må være en saga blott på de angitte tidspunktene over. Ihvertfall i kjøreretningen inn mot byen.
mjoekvikja
Fjern all lysregulering på nåværende innfarts/ utfartsvei og bygg underganger. Mye billigere løsning mener leseren.

 

Imidlertid finner man igjen køa når en nærmer seg Langveien/St Hans Haugen. Med rundkjøring på St.Hanshaugen-krysset og underganger på alle lysregulerte gangfelt i Langveien ville kødannelsen være en saga blott  og føre til mer effektiv trafikkflyt i begge retninger.

Dette må da være en løsning som er mye billigere enn innfartsvei til en millard? Og sannsynligvis en løsning som greier å ta unna en god del fremtidig trafikkutvikling også? Eg berre spør ;-)