Helge Ingstad Prisen 2014 ble under Villmarksmessa på Melhus 22.03.2014 tildelt Arne Nævra. Arne Nævra får Helge Ingstad Prisen 2014 for sin innsats med å formidle engasjement for friluftslivet og kunnskap om naturen rundt oss. Arne Nævra er kompromissløs i sine  bestrebelser på å formidle norsk natur – enten han sitter ukevis i kamuflasje utenfor et bjørnehi,  eller han tålmodig avdekker maurens hemmeligheter. Han har en nysgjerrighet og et  engasjement som smitter. Når dette kombineres med et håndverk som en av verdens beste naturfotografer, blir resultatet en enestående dokumentasjon av naturens mangfold.
pris bn

Prisen som Arne Nævra (bildet) har fått  er opprettet etter en av våre aller største oppdagere, Helge Ingstad (1899-2001). Prisen 
skal gi heder til en person, gruppe eller organisasjon som har utmerket seg på felt som kan - 2 - knyttes til Helge Ingstads livsverk. I jakten på en verdig vinner legger juryen legge vekt på egen skaper som eventyrlyst, kjærlighet til naturen, interesse for urbefolkning og formidlingsevne. 
Prisen er et samarbeid mellom Helge Ingstads familie og Anne C. Nesje Bjerkenås. Den vil 
utdeles årlig, annet hvert år på arrangementene Villmarksmessen i Bergen, Hordaland, og 
Villmarksmessa på Melhus, Sør-Trøndelag.( Foto/ pressemelding: Ann C.N. Bjerkenås)