Gammelt håndverk går aldri av moten. Skipstømrer Douglas Wilmot er i sving på Mellemverftet for å restaurere en 113 år gammel saltdalskrysser. Tre bordganger med gammel hudplank er tatt av, noen spant og to rekkestøtter blir erstattet med frisk furu – og snart er skøyta “Fiskaren” klar for sjøsetting.
heg 3

Wilmot lærer bort kunnskap til andre båtfolk også. Paul Helge Wiik er med for å få innsikt i små og store knep med å skjære og stime plank og tvinge den på plass på skroget. Snart skal Wiik i gang med eget prosjekt på skøyta “Rulle”. Her skjer nyttig overføring av praktisk kunnskap.
heg 2
Douglas Wilmot (t.v) og Paul Helge Wiik ved saga i Mellemværftet.


Mellemverftet har stått bak mange prosjekter i løpet av de 30 årene de har arbeidet med fartøyvern. Rundt 400 slippsettinger hard et vært, noen meget omfattende, og andre i mindre omfang.
heg 1
Den som har båt har arbeid. Mellemværftet er et skipsverft etablert i seilskutetida for å vedlikeholde kristiansunds store flåte av fartøyer opp gjennom årene. Har siden 1984 vært drevet som museumsverft for veteranskip i regi av Nordmøre Museum.