Grunnet teknologiske framskritt for dykkere med henhold til dybde og dykkertid, er det fjernet gjenstander fra krysseren " Blücher" som ligger på mellom 55 til 90 meters dyp i Drøbaksundet. I en reportasje i NRK i går kveld går det fram at det er fjernet gjenstander fra vraket, der også slike er framsatt for salg. Politiet starter nå etterforskning av plyndringen av det som er en krigsgrav.
wm 1
Dykkere med blandingsgass har muligheter til å dykke på "Blücher" med god margin . Her bilde fra vraket og dykker med 10,5 cm granathylse fra luftvernartilleriet ombord. (Foto fra Youtube)

wm 4
"Blücher" synker 9. april 1940 i Drøbaksundet etter å ha blitt truffet av artilleri og torpedoer fra Oscarsborg festning. Det var 2400 mann ombord som skulle besette Oslo. ( Foto: Riksarkivet)
wm 3
Mange reddet seg i land, og det antydes at rundt 500 kan ha omkommet. 320 ble gravlagt i Oslo etter hendelsen. Vraket i fjorden er dermed en krigsgrav det ikke er anledning å plukke gjendstander fra .( Foto: Ukjent)
josva 1
På en holme nær forlisstedet satte tyskerne opp et minnesmerke over de falne i løpet av krigen. Det ble etter kapitulasjonen i 1945 tatt vekk. ( Foto: Ukjent)
wm 2
Et paradoks er at ankeret fra krigsgraven i fjorden ble tatt opp og gitt til gave til Aker Brygge av DNB Eiendom A/S i 1991. INNSLAG OM "BLÜCHER" NRK