Den eneste fotobutikken i sentrum, Fotograf Engvig i Nedre Enggate ex Torggaten følger med i den teknologiske utvikling i fotobransjen. Firmaet startet allerede i 1875, og er helst det eldste gjenlevende foretak i byens sentrum. Her finnes en rekke hjelpemidler for enhver art hva gjelder negativer og scanning, samt mye annet innen teknologi på bakrommene. Nå er det mest digitale foto, men noen eldre holder på med vanlig film. Også noen ungdommer bruker vanlig film til eksprimentering får vi vite. Vi var innom med et gammelt båtbilde på negativ for å scanne det opp til et stort Tiff-format bilde.
eng 1

Tomas Hånde med skikkelig industriscanner og masse annet innen fototeknikk på Engvig Foto fikset lett vårt problem i dag.
eng 2
Engvig har også utstyr for å lagre Super 8 film til digitalt medium. Det er en filmframviser med bildebrikke som er ganske så spesiell. Tomas Hånde  sier dette er tidkrevende arbeid, der en hele tiden må passe på lyssetting under kopiering. Mange har slike 8mm film fra 1950 årene og oppover ; vi har altså muligheten til å digitalisere slikt sier han .

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her