Eldhusøya vil bli hovedstoppet langs Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen. Øya er et friluftsområde i offentlig eie. Det er utarbeidet reguleringsplan for øya, stadfestet av Averøy kommune i 2004.. Arbeidet med det litt spesielle byggverket pågår for fullt. 1.juli skal det være ferdig. Det er Brd. Røsand  som holder på med det spesielle bygget.
holm 1

Fundamentene til den svevende stien på rundt 350 meter begynner å bli ferdig. Dette vil hindre slitasje på terrenget i og med det er ventet store mengder besøkende her.
holm 2

Her vandrestien på nordsiden av bygget. Det er ganske utfordrene å bygge dette på enkelte meget bratte partier på nordøstsiden av det nye infosenteret.
holm 3
Her blir vandrestien i strekkmetall eller komposittmateriale  lagt utenfor selve minnesmerket over de som er kommet bort på havet.
holm 4

Servicebygget på Eldhusøya skal romme kiosk, informasjon, en utstilling og toaletter. Det er Bjartmars Favorittkro som skal drive kiosken. Noe vindusflate innover mot fjorden ser det ikke ut til å bli.( Illustrasjon: Ghilardi+Hellsten Arkitekter/ Norske Turistveier)