I løpet av dagen har Brunsvikanet vært om sett litt på den nordlgste delen av det ex tyske støttepunktet ved Farstadsanden. Stedet er utenfor allfarvei, så mye trafikk i disse bunkerne er det ikke. Vei er det heller ikke fram hit.
Bunker L 645 . Kanonstilling ( KWK.Bettung ) Også her stod lavetten igjen.
Stillingen dekker innfarten til Farstadsanden som er rundt 4-500 meter unna disse anleggene.
Kanonmateriellet ble som vanlig sprengt av de allierte etter krigen. I denne nordlige stillingen ligger det deler av skytset igjen av denne 5 cm KwK kanonen.
Både mannskapsbunkerne og ammunisjonsbunkerne ( Mannschaft/ Muniunterstand 51 A) er i god stand og helt tørr innvendig. Man kan spørre hvordan det ble transportert sement, sand og jern utover uten vei. vanligvis bygde tyskerne store trebruer/ veier utover slik de også gjorde enkelte steder i Karihola ved store arbeider.
Nå ligger det slike bunkerstak ute i området, men slikt er ikke brukt i støttepunktet på Farstadberget/ Solåsen som høyden heter.
Her en MG stilling mot Farstadbukta. Kanskje det stod en norsk mitraljøse har. Tyskerne brukte våpen sammenrasket fra alle land på kystfortene.
Tyskere med Colt vannkjølt MG. Slike var i bruk mange steder, mest sannsynlig også her på Farstad. Også på de ordinære kystfortene i Kristiansund var det flere norske våpen som BK og Colt Miter i bruk. ( Foto : Bundesarchiv/ Kystfort.com)
Det fantes en stilling for luftvernkanon også. En merkelig sokkel egentlig. Hva som har vært i bruk her er vanskelig å si. Flak 30/ 38 er det ikke. Kanskje en 25 mm fransk Hotchkiss eller 2 cm Madsen ?