To medlemmer ifra JCI Kristiansund som utmerket seg under JCI Norways lederkonferanse i Oslo i helgen. Det er Vidar Nekstad (20 år og påtroppende president JCI Kr.Sund) og Ugur Eser Gòkceli som er valgt som generalsekretær i JCI Norway for neste år.

JCI Kristiansunds påtroppende leder fikk audiens hos verdenspresident

jci 1


Vidar Nekstad og JCI President Chiara Milani.(Foto og tekst i artikkelen fra Iver Brevik)
 

Ledertreningsorganisasjonen Junior Chamber International Kristiansund ble i helgen representert av Vidar Nekstad (20 år) ifra Kristiansund under lederkonferansen for neste års påtroppende lokalpresidenter i JCI Norway i Oslo. Nekstad var en av dem som fikk et kvarters audiens alene med JCI President Chiara Milani fra Italia under hennes Norgesbesøk. Milani som leder en organisasjon med drøyt 173.000 medlemmer er for øvrig den 3. kvinnelige presidenten i Junior Chambers snart 100-årige historie. Hun gjorde et sterkt inntrykk på de unge tilhørerne. Hun har besøkt 67 land hittil i år, blant annet Filippinene som nylig ble rammet av tyfon med tsunami som gjorde enorme ødeleggelser med tusenvis av døde mennesker.

Milani viste en video av JCI i Japan (45.000 medlemmer), da de mobiliserte hjelpearbeid da de ble rammet av tsunamien for over to år siden da blant annet atomreaktoren i Fukushima ble satt i brann. Nekstad sier presidenten var veldig flink til å snakke for seg, og fikk nesten tårer i øynene da hun holdt tale om dette. JCI er en samarbeidsorganisasjon av FN og Milani fortalte at man må ofre av seg selv for å få til ting, og viste til påvirkningskraften man har når flere står sammen når det kniper.

Hvorfor ønsket du å stille som president i JCI Kristiansund i 2014? (spørsmål av Brevik) «–Jeg ønsker å skape noe positivt i Kristiansund, at det skal være en arena i byen der det er muligheter for personlig utvikling, et trygt lærested der medlemmene skal kunne nå sine mål. Medlemmene har forøvrig forskjellige mål, noen ønsker påfyll de kan nyttiggjøre i sin business, de vil bli flinkere i jobben og knytte nettverk. Jeg vil hjelpe de til å utvikle seg på det de vil bli bedre på», sier Nekstad. «Det var en veldig morsom helg, det var supert å bli kjent med de andre påtroppende lokalpresidenter rundt omkring i Norge, JCI er en fin plass å få nye venner og å møte andre, gamle kjente.»

Nyvalgt generalsekretær i JCI Norway fra Kristiansund  

En annen Kristiansunder, Ugur Eser Gòkceli, opprinnelig fra Tyrkia ble nylig valgt til vervet EVP admin i JCI Norways nasjonale styre. Gòkceli var lokalpresident i JCI Kristiansund i 2012.  «Jeg er en ganske strukturert person, og er nå klar for nye oppgaver på nasjonalt nivå, blant annet er jeg ansvarlig for nasjonale samlinger i JCI Norway», sier han. «Jeg jobber blant annet med å utvikle elektroniske løsninger som skal gjøre administrative arbeidsoppgaver enklere og mer effektivt».
jci 2

 Ugur Eser Gòkceli har vært lokalpresidenti i JCI  i Kristiansund i 2012. ( Foto fra Iver Brevik)

 

Hvorfor ble du medlem i JCI? (spørsmål av Brevik) «–Jeg så muligheter for kunnskapsutvikling og nettverk. Sosialt nettverk utvikles til forretningspartnerskap. En av mine partnere var medlem i Junior Chamber Kristiansund på 80-tallet (før lokalforeningen ble nedlagt i 1992 og gjenstiftet 2011), mens jeg har skaffet meg en kontaktperson ifra JCI Tyrkia. Jeg har startet et tekstilfirma i Tyrkia og det er fint å ha noen til å bistå i forbindelse med leverandører og kan gi meg rapport derifra». Til daglig jobber han i et regnskapsbyrå i Kristiansund.

«Ellers har jeg et mål om å bli så god som mulig til å holde taler, som er noe annet man lærer i foreningen».

Representerte Norge på verdenskongress i Rio de Janeiro

Tidligere i november representerte han JCI Norway på generalsekretærenes møte på JCIs verdenskongress i Brasil. På kongressen deltok drøyt 3000 personer ifra hele verden. «Blant annet fikk jeg med meg et foredrag i anti-korrupsjon av lederen av International Chamber of Commerce og en professor som jobber som rådgiver for den kinesiske regjeringen i anti-korrupsjonsarbeidet, noe som var veldig spennende og lærerikt». Jeg fikk også med meg et kurs i «Omoiyari» som er en japansk filosofi som handler om balanse i livet generelt, og om å for eksempel gjøre noe bra for andre uten å forvente betaling for det. Jeg fikk kontakter ifra Japan til Equador, og lærte mye om hvordan ting virker i Syd-Amerika. Det er flott erfaringsutveksling der de også får lære de skandinaviske landene å kjenne. På kongressen var det noe kalt «Global village», der over hundre land representerte sine særegne varer som for eksempel mat etc. Ellers var det kjekt i Rio de Janeiro å få møte igjen mange venner jeg fikk under fjorårets JCI europakonferanse i Braunschweig, Tyskland, og jeg fikk blant annet forespørsler ifra flere foreninger fra forskjellige land om å danne vennskapsforening med JCI Kristiansund.»

Eller kunne Ugur Eser Gòkceli berette om kokosnøttdrikker, lange strender, Copacabana beach og besøk ved den verdensberømte Jesus-statuen på en fjelltopp ved byen.