Dagens fysiske utfordring er på listen for Stikk-ut turer. Denne gangen Ristuva, et fjell mellom Vebenstad i Bådalen og Kvernes. Turen er merket, og det går ikke an å gå feil. Her noen inntrykk av den fine novemberdagen.
ree 1
På vei opp fra Vebenstad. Midt i bratta her står en benk som visstok heter Tonnybenken. Mekknøken 751 m.o.h i bakgrunnen.

ree 2

Det begynte fint to-tre hundre meter, men det ble en lang bratt stigning som nesten tok " innersvingen" på folk og heller et dårlig kne-utstyr.

ree 3

På vei opp er det tydlige tegn etter orkanen 1. nyttårdag 1992 som raserte skogen forferdelig .
ree 4

Oppe på platået der tregrensa omtrent slutter. Freikollen i bakgrunnen.
ree 5.

På toppen litt over 400 m.o.h. Uten stopp tok det temmelig nøyaktig 1 time opp hit. Siste 400 meter var fint flatt terreng for det meste. Utsikt utover mot Kristiansund. 1549 har vært her så langt i 2013. 12-14 personer har vært oppe og skrevet seg inn i boka 3. november.
ree 6
I myra rett under toppen har det vært furuskog en gang i tiden. Store røtter kan sees mange plasser. .Mulig det var varmere en tid.
ree 7
Over tregrensen er det omtrent snaufjell. Store områder i Norge er villmark og ubebodd. Det er litt snø på fjellene langt inne i Gjemnes.
ree 9
På tur ned mot Bådalen. Greit terreng her. En traktorvei går langt oppover  i skogen på ruta for nedstigning.
ree 8
Her er sannsynligvis de siste tytte og blåbær før alt forsvinner. Smaken var så som så; noe i likhet med Sports syltetøy fra Lodz i Polen 1948.
ree 10
Klart det alltid har vært skumle troll og allslags vesen i skogen i Norge i alle tider. 
ree 11
Her er ruta som er bortimot 8 km lang .Fint tur, der hjerteutstyret fikk skikkelig prøvd seg i bratta opp til platået.