Det er så rart med hva man kan få til hvis dugnaden og interessen er stor. En kombinertbuss, eller " Mjøkrute" fra Eide Auto fra 1961 var å se på veien i dag. " Rutå" ble funnet i et grustak på Meisingset i Tingvoll rundt 2006, og interesserte fra Eide grov den fram . Motorkyndige startet maskinen som hadde stått der uvirksom i 21 år(!) og kjørte til Eide med den. En lang og møysommelig restaurering begynte i Smørholm sitt verksed på Vevang.
em 3
"Mjøkrutå" fra Eide Auto fra 1961 så slik ut. Den har sikkert vært i byen med melkspann på Meieriet på Storkaia. Det ligger voldsomt med arbeid bak å få den i en slik stand. Fabrikkatet er Volvo.
em 1

Konrad Lyngstad i førerstolen klar til en tur til Kårvåg over Atlanterhavsveien søndag. Rattet er på høyre siden, noe som hadde noe med melkerampenes plassering å gjøre. Litt uvant å ha venstresiden av bussen så langt fra sjåførsetet, sa han. Spartansk førerplass for over 50 år siden.
em 2
6 sylindret Volvo-diesel som kakler og ryker og går bra.
em 5
Ingen slike melkebiler har kjørt med 50 liters spanner med melk fra gårdene til byen over Atlanterhavsveien. Mange sperret øynene opp da den flotte veteranen kom over bruene på vei mot Kårvåg i dag.
em 7

Turen gikk fint. Her på tilbaketur.