Her er  Avinor`s nye sope-feimaskiner på Kvernberget lufthavn. De er bygd av et spesialfirma på Gjøvik som har lang erfaring med slik tyngere brøyteutstyr. Praktisk brøtebredde er 5,5 m., plogen er 8 m., skråstilt brøyter den 6.8 m , børsten feier skråstil 5,5 m.Det hele trekkes av en scania trekkvogn etter fulgt av skråstilt roterende stålbørste og  så en kraftig vindtunnel som tar restene av vannet.
avib 2a
Avinor brann og havaritjenesten gjør klar for vinteren med skikkelig utstyr. (Foto: Håkon Bloch)

Plogene kan legge skjæret inn på begge sider slik at det  tar mindre plass i garasjen. Forøvrig får brann/ havari nytt verksted og brannstasjon, og det er det neste bygget som blir bygget i området nor/øst for den gamle brannstasjonen Disse to doningene gjør samme jobb som de måtte bruke 3 av de gamle sorten. De kan også kjøre noe fortere slik at bøytingen av rullebanen trenger kortere tid. De driver i disse dager opplæring av mannskapene slik at alt er klart når snøen kommer.
avib 2
Dette er flott og moderne utstyr for å holde rullebanen og områdene åpen hvis det kommer snø. Her maskinteknisk leder Inge Olsen. ( Foto: Håkon Bloch)