Stort oppmøte i lokalene til Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre i kveld da Egil Snekvik hadde foredrag med bilder om bombingen av hurtigruta " St. Svithun" ved Stadt 30. september 1943. 6 allierte fly angrep denne dagen da ruta var sørgående. Redningsbragden fra det brennede skipet, både av befolkningen i Ervik på Stadt og ikke minst oppfinnsomheten til mannskapet var formidabel. En trosse ble på forunderlig vis tatt i land i klippene fra det brennede skipet, og mange ble reddet i land over denne. En 7 uker gammel baby i en ryggsekk og søsteren på 3 år ble det fortalt om.
Egil Snekvik hadde et svært interessant fordrag om havariet i 1943. Blandt annet fikk han kontakt med babyen som ble reddet; damen er i dag 70 år, og hun ble gift med en skipper på redningsskøyta som var stasjonert ved Stadt i 1960 årene.( Foto: Håkon Bloch)
Wenche Horne og Bjørn Ove Angvik ved kirkegården i Ervika rett innenfor forlisstedet. Skibsklokka til " St. Svithun" er klokke i det lille minnekapellet her.
Ombord på "St.Svithun" i 1941. 2 år etterpå var katastrofen et faktum. ( Foto: Einar Iversen)
Selv om hurtigruta var påmalt navn og nasjonalitet, ble den bombet. 43 nordmenn og anslagsvis 18 tyske soldater omkom. 75 ble reddet under dramatiske omstendigheter i klippene fra det brennende skipet over en trosse i bergveggen. Det er skrevet bøker om hendelsen. Det kom også ut frimerke i denne forbindelse som det gjorde med " Irma" tragedien ved Averøy.( Foto: Einar Iversen)