Bremsneshatten er er stikk-ut-tur som er godt tilgjengelig. Fra toppen er det god utsikt rundt om på Averøy og mot Kristiansund. Den speielle høyden er godt synlig landemerke som ser omtrent lik ut sammen fra hvilken retning den beskues. Her bodde faktisk våre forfedre.
bhh 124
Bremsneshatten sett fra Fræna. Den er 130 m høy, der også  Bremsneshula, den største grotten på Nordmøre finnes.
bhh 123
Bremsneshatten på Averøya ser akkurat like dan ut på bilde tatt i motsatt retning.( 1958 Norsk Folkemuseum)
bhh 2
Het går sti som er merket opp. Her Averøy sykehjem og mot byen et stykke opp i hamrene.
bhh 1
Stikk-ut sin største kasse med bøker og penner finnes trolig her på toppen.
bhh 3
Flott utsikt 130 m.o.h. Biowood-fabrikken på Bremsnes og Freikollen bak.
bhh 4
Mange har vært på toppen i 2013. Karen her i satt alder skrev seg ikke inn, men kunne blitt nummer 4285. Det var en trimtur i fin natur som var målet i dag.
bhh 6
På toppen kom en ørn for å se hva som stod på. 
bhh 17

30 meter opp i loddrette veggen et sted på Bremsneshatten er et reir. Om det er ørn eller ravn er ikke kjent. 
bhh 5
Flott utsikt mot Djupvika og Sveggvika vest for Bremsneshatten.
bhh 7
Innover møt sør og Skrettingpipa, Røsandåsen og kontorbygget/ Rema 1000.
bhh 8
Vi kom over denne øyenstikkeren som tok pause en kort tid ved foten av berget før den stakk av.
bhh 9
Det så ut som noe tyske bunkergreier midt i myra rett sørvest for Bremsneshatten.  Det var merkelig, men etter litt sondering har dette vært en skytebane. Hvilket skytterlag som holdt til her er ikke kjent. Langneset eller Vestre Bremsnes Skytterlag ? Det er i alle fall veldig lenge siden dette var i bruk.
bhh 10
Her fra nedskagsfeltet for prosjektiler. 6,5 mm Krag Jørgensen kuler. Da kan denne skytebanen være fra lenge før krigen. Ingen 7,62 eller 8x 57 JS (7,92) var å se.
bhh 11
Omådet her er et steinalderbofelt rundt 7000-10000 år siden. Det er ikke gjort grundige utgravinger her; kun en lite felt ble gravd ut i 1910 av Anders Numedal som avdekket Fosnakulturen.  Havnivået stod for 10.000 år siden  helt inn til Bremsneshatten som var en stor holme.
bhh 12

Her en skisse over " holmen" der boplasser er inntegnet. Vannet trakk seg tilbake over tusener av år. Utgravningen i 1910 avdekket redskaper av flint som ble brukt til jakt, skjæring og bearbeiding av skinn. ( Bilde av infotavle oppsatt)
bhh 14
Et besøk i den merkelige Bremsneshula hører med. Den var helt sikkert brukt til boplass i steinalderen da den lå rett ved havet. Her er det også gjort sporadiske undersøkelser fra 1700 tallet og oppover til nyere tid. Hola er hele 80 meter inn i fjellet, og det er en stige opp til enda en liten hule bak en stor stein. 
bhh 15
Fra diverse inskripsjoner fra " nyere" tid. Anker øverst tilsier kanskje det er sjøfolk som har vært her i på 1870 tallet.
bhh 16
Fra hulegangen mot åpningen. Kåre Rangøy har vært her i 1964 ser vi til venstre.
bhh 13
Et stykke inn vokser noen hardføre blomster som får sollys i små mender en tid på dagen.