En gang i tiden ble all torv og jord fjernet over store områder på bergene i Kristiansund for å tørke klippfisk på. Dette var før elektriske tørkerier kom. Mange av disse bergene der folk slet kan også i dag skimtes i terrenget. Mellom Nordalsveien og Bergan sykehjem finnes et stort område der vegetasjonen enda ikke har klart å ta overhånd.
berg 3

Her på Nordlandet ved Nordalsveien langt fra sjøen lå et stort klippfiskberg. I dag er det vel ingen som tar notis av dette.
berg 1vv
Luftfoto fra 1947 som viser bergene (hvitt felt) med fullt av klippfiskflak .( Foto: Norrønafly)
nord v
På dette bildet fra rundt 1949 sees de hvite klippfiskbergene tydelig til venstre. Også de store fiskbergan i Vikan skimtes tydelig.( Foto: Ukjent)
berg 7
Her typisk bearbeiding av naturen for å utnytte all plass. Slike  fyllinger over søkk i terrenget med tillagt stein finnes på alle tørkeplasser rundt omkring i Kristiansund.
berg 4

Anna Marie Odde ( 89) husker den gang det var beitemark for kyr i Nordalsveien . De kjøpte tomt her som ble adressen nr 5. Hun fortalte også om bombingen av Nordlandet i 1940 der store deler av bebyggelsen tok fyr. - Det var fryktelig, men mor reddet brødbaksten og far er fin dress-,kunne hun fortelle.
berg 23
Klippfiskarbeidere og tørking av fisk på bergene på Dale i 1923. Slik var det i Kristiansund til opp på 1950 tallet. (Foto: Norsk Folkemuseum)