Ønsker å sende dere et bilde av noen båter som har hatt tilholdsted på Bergsøya for noen år siden. RS76 "G Unger Vetlesen" ( byggeår 1968) ble solgt nordover, etter å ha vært i Reidar Berge sin besittelse noen år. Gavlbåten "Sputnik" som fikk sitt navn etter de USSR rakettene som var de første i bane rundt jorden, i okt.1957.( Fra:  Bård Olav Berge, Averøy)
berg 1
"Sputnik" er trolig den siste av Hjortnes-båtene som ser original ut. Bygget på Bergsøya og sjøsatt  høsten 1957. Undertegnede har den nå på Averøya og ønsker seg vinterplass til den. " G.Unger Vetlesen" er solgt nordover for en tid siden, og ligger i Bodø for tiden.
berg 2
Her til høyre ligger " G.Unger Vetlesen" (GUV) på redningsselskapets base i Kristiansund sammen med en samme type skøyte. GUV ble levert i juni 1968 i en rekke på 13 skip til NSSR. Kun GUV er tatt vare på i orginal stand pr. 2013. ( Foto: Redningsselkapet)
veng
På Romsdalskysten er det storstyr i og med at ferga " Kvaløy" har motorhavari. Den går fra Aukra og ut til de mange øyene, og folk får ikke transportert varer som dyrefór og kjøretøyer. Etter mange avbrudd er befolkningen lei, og ber Fylkeskommunen bryte avtalen de har med fergeselskapet. Her " Kvaløy" ved kai og søsterskipet " Vengsøy" på KM i Vågen for en tid siden, der sistnevnte nå  går rute i Troms, Torghatten Trafikkselskap har sendt den på kurs sørover til å betjene Utasundsfarten fra Aukra. Den er ventet fredag.
vento broevieg
"Brøvig Vento", tankbåt hadde vært på Skretting, og gikk videre nordover til fiskefórfabrikken til EWOS i Ballstad i Troms.