At det fantes rustfritt stål å oppdrive i Sveggeundet så tidlig som 1788 , er en historisk oppdagelse som vil gå inn i norgeshistorien. Stort frammøte og flott vær på Kremmardagen i Sveggesundet som velforeninga stod for lørdag. Her var det både matservering, auksjon og kostymekonkurranse med mere. Tarrakarrain og Vel Blåst Ensemble var også i aksjon.
ds 1
Gjenstand fra 1788 fra et notfeskarlag i fiskeværet Sveggen, mulig Røeggen fiskevær  ropte auksjonarius Alf Kristian Vorpvik. Rustfritt 18/8 stål fra den tid vil dermed skrive om hele den metalurigske historien i Nord-Europa skal vi tro Affen her. Forøvrig mang epene gamle gjenstander som gikk under hammeren. Flink auksjonarius.
ds 2
De fikk toppvær på kremmardagen her i Sveggen.
ds 3
Fra loddsalg inne i Havtun. F.v Eli Brandstad og Annbjørg Røeggen som stod for dette.
ds 4
4 kjekke piker som stod i en av bodene. F.V Emilie Linn Simmersholm, Marie Enzenbach, Silje Marie Grønvik og Anna Enzenbach.
ds 5
To små som ga blaffen i auksjonen og hadde funnet seg en dukke og en lekedata i stedet.
ds 6
Velforeninga har nylig investert i sukkerspinnmaskin og popcorn-koker ala tivoli-størrelse. F.v. Mette Lind og Sonja Berget.
ds 7
Kjøkkengjengen hadde stått på mye for å få ordnet med mat og oppvask til så mye folk som kom i dag. F.v. Beril Nikolaisen, Asbjørg Hansen, Oddveig Nekstad, Hilde Kronborg og Inger Berget. Kakebordet var som vanlig av klasse.
ds 8
Fra teltet der det ble litt salg utover dagen. I det hele tatt innbragte auksjon, servering og loddsalg adskillig til velforeningen vil vi tro.
ds 9
Trude Nordskag vant konkurransen om beste tidskostyme. Her i utstyr som kjoler og ditto klær fra bestemor.
ds 10
Ordfører i Averøy, Ann-Kristin Sørvik fikk kjøpt en gammel blokk med pukkenholthjul på auksjonen.
ds 11
Brunsvika Net overrakte russekortet til han her etter å ha kommet over det i arkivet vårt. Litt lik seg er han da ennå.
ds 30
Nede på veien var det anledning for barna å ta en tur med hest og vogn.
ds 31
Fra det idylliske Sveggesundet på denne Kremmardagen. 11 minutter fra bystresset dette her.
larsen
På kvelden spilte  Hønvika Sang og Snekkarlag A/S & CO LTD GmBh opp til dans i gerndahuset Havtun. F.v. Dag Otto Strømme, Gudmund Sundli og Dagfinn Larsen.