I dag 7. juni er Sørsundbrua i Kristiansund 50 år. Brua  kom til å bety mye for bydelen Innlandet som er en øy. Det var i sin tid flere alternativer for å lage fast forbindelse til sentrum for de som bodde på Innlandet. Et av forslagene var å fylle igjen Sørsundet med steinmasser for å lage vei over. Dette ble det heldigvis ikke noe av. Litt dramatikk har det også vært etter åpningen av brua.*
ovs 1
Fra byggingen av brua i 1962. Det ble benyttet en ny byggemetode med glideforskalinger. Under byggingen falt en mann rett ned i Sørsundet da en skiftenøkkel glapp på mutteren, men han klarte seg bra. Noen uker etterpå havnet samme mann i havet med en bil på Storkaia, men han klarte seg der også.( Foto fra Knut Kristiansen)
ovs 2

Før brua kom var det skyss over til Innlandet fra Lyhsalmenningen med en såkalt fergemann med robåt. På bildet som er fra sommeren 1940 ser vi fergemannen i aksjon med et lass "Tahitiere" som skal hjem. ( Foto fra Knut Kristiansen)
ovs 3
ovs 4
Konstruksjonstegning og byggefirmaopplysninger fra Sørsundbrua. ( Kopier fra Knut Kristiansen)
ovs 5
I september 1963 kjørte den 5000 tonn store russeren "Privodino" på en av brupillarene på kirklanssiden etter å ha  mistet styringen i sundet. Brua ble derfor stengt i en lengere periode .( Foto: Jonas Eriksen A/S)
ovs 6
Det var en skikkelig trøkk som bøyde brupillaren. I dag er området her utfylt, og kan ikke kjøres på av eksempelsvis  russere igjen.( Foto: Ukjent)
ovs 8

Bilde fra Sørsundet i 1943-eller 1944 der brua skulle komme 20 år senere. Moloen på Innlandet er bygd; den kom i 1930 årene. På bildet et tysk Junker 52 sjøfly på vei ut og endel av piggtrådsperringene til okkupantene på Innlandet.
ovs 7
Bilde/ postkort fra 1889 over Innlandet og Sørsundet der tanken på en stor betongbru over sundet til Kirklandet sikkert ikke var agenda i hverdagen.