Kleppen eller Hinnakleppen en knapp kilometer nord for Atlanten-skolene i Knudtzondalen er et mye benyttet turområde. Egentlig vilt kystlandskap, men som også har historie ( og piggtråd) fra krigstiden som vanlig på slike utposter på Norskekysten. Tyskerne sørget for det.
clep 3
Utsikt fra Hinnakleppen mot Karihola-landet slik det alltid har sett ut. Mange tar den korte turen utover hit.
clep 5
Bunkere og tufter av brakker som tyskerne bygde finnes det noen av. Sentralt er denne lyskasterstillingen der det stod en 150 cm  som stod under kommando fra Karihola-batteriet. Et par 20 mm luftvernkanonstillinger fantes også på " Stützpunkt Kleppen" som det het under krigen.
clep 43
Dette må da være fra Kleppen  for 70 år siden . Bildet fikk vi tilsendt for lenge siden, og i går fant vi stedet hvor det er tatt. Karakteristisk er Freikollen i bakgrunnen. To tyske soldater, en med MG 34 og en annen med armegevær ute på Kleppen. 
clep 2
Noen har gravd etter trofeer fra krigstiden her ute. Her deler av porselen og hylser 7,92 mm og denne ukjente kravehylsen igjen som vi beskrev for noen dager siden.
clep 6
Hinnaskjæret og områdene utenfor Skorpalandet mot Talgsjølen sett fra Hinnakleppen.
clep 4
Furu og løvskog dekker til mye av kystlandskapet innen for lyskasterstillingen på toppen her, men det er fine stier utover.
clep 7
I går luktet det tjære av det nysmurte naustet i Lasken.
clep 8
Badeplassen Lasken er et sørgelig kapittel. For mindre barn er det uråd å bruke stranda her som er full av stor stein.
clep 9
" Stikk ut" posen kan beskues på gangveien mot Lasken 40 meter fra Atlanten Videregående skole.